Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
6 geheime tips voor een op-en-top design interieur

6 geheime tips voor een op-en-top design interieur

, door Someone You Know, 3 min lezen

Dompel jezelf onder in een wereld waar jouw interieur je identiteit weerspiegelt. Of je nu houdt van modern design of de charme van landelijk hout, wij hebben de perfecte match. Van opvallende eyecatchers tot het subtiele spel van contrast en balans, wij begeleiden je bij elke stap. Ontdek de harmonie van oud en nieuw, licht en schaduw, en breng je huis tot leven. Hier, bij ons, wordt thuis een gevoel. Start jouw interieurreis vandaag!

Interieur is een weerspiegeling van jouw identiteit. Elk huis ziet er dan ook anders uit. Een andere sfeer of een andere uitstraling, quasi alles is mogelijk. De een geeft de voorkeur aan een modern interieur terwijl de andere een landelijk interieur met hout verkiest.

Toch zijn er een aantal basisprincipes waarop je moet letten bij het inrichten van jouw huis. Met de onderstaande tips heb jij in no time een knus en warm interieur waar je urenlang kan cocoonen.  

 1. Accentueer

Een eyecatcher is onmisbaar in elk interieur. Opvallende items zoals designstoelen, kunstwerken of lampen brengen jouw interieur tot leven. Hoe blitser, hoe beter! Felle kleuren, opvallende printen of excentrieke uitstralingen, aan jou de keuze. Het voordeel van zo’n eyecatchers is dat ze in elk interieurstijl passen.

 1. Ritme

De essentie van ritme bij interieurontwerp is herhalen. Ritme is dus het terugkeren van bepaalde vormen in je interieur. Denk maar aan progressie (bv het plaatsen van kaarsen op verschillende hoogtes) of aan overgangen zoals onder meer een gebogen deuropening. Ook contrasten wekken het zogenaamde ritme-effect op.


Als je deze bewegingen toepast op patronen, kleuren, lijnen of texturen ontstaat er dynamiek. Dansende patronen en kleuren brengen jouw interieur tot leven. Je interieur wordt een bruisende plek waar je tot rust kan komen. 

 

 1. Schaal en proportie

Schaal  en proportie, het lijkt een logisch onderdeel van vormgeven aan jouw interieur. Toch wordt dit het meeste over het hoofd gezien. Ook is het verschil tussen beiden niet altijd even duidelijk.

Schaal is de verhouding van een item ten opzichte van de kamer. Een grote tafel in een kleine kamer is not done omdat dit stress opwekt.  

ó

Verhouding verwijst op zijn beurt naar de vorm van een item. Een vierkante tafel met een rechthoekige schaal wekt verwarring op.

Hoe integreer ik schaal en proportie in mijn ruimte?  
Deel jouw ruimte in op basis de grootte hiervan. In een grote kamer gebruik je bv. grote meubels en decoratie. Het spreekt voor zich dat dit druk zal ogen in een kleine ruimte. Ook patronen hebben een averechts effect in een kleine ruimte. Denk ook aan je witruimtes,  de ruimte rondom en boven je meubels. Niet elke centimeter van de kamer hoeft gevuld te worden.

 

 1. Contrast

Contrast blijft dé overheersende woontrend. Het biedt ontelbare opties op vlak van design. Opposits attract is hier de boodschap.  Met verrassende combinaties ontstaat er telkens een eigenzinnig en persoonlijke interieur. Toch kan je snel de mist in gaan. Met de onderstaande tips speel je op veilig:

 • Experimenteer met materialen: harde met zachte contrasten of mat en glanzend of transparant met ondoorschijnend
 • Mix verschillende vormen: ronde met rechte vormen of gebogen met rechte lijnen
 • Creëer gewaagde kleurcombinaties
 • Combineer verschillende woonstijlen en eigen je eigen stijl toe

 

 1. Balans

Balans is het samenstellen van verschillende elementen zodat ze samen een geheel vormen. Er moet een evenwicht ontstaan tussen jouw decoratiemateriaal. Fan van de geurkaarsen van Rituals, maar het vloekt met die hippe vaas? Maak een stapel van koffietafelboeken en plaats de geurkaarsen eronder. De ogen komen tot rust en balans wordt gecreëerd.

 

 1. Harmonie

Of je nu wil loungen, chillen of cocoonen. Het interieur van je huis bepaalt of je tot rust kan komen. Een harmonieus interieur creëer je zo:

 • Maak gebruik van lichtbronnen. Lichtbronnen zijn functioneel en ze zijn letterlijk een bron van warmte.
 • Meng oud en nieuw – antiek is warm en huiselijk – wanneer je deze combineert met moderne stukken heb je een eigen originele interieurstijl
 • Maak woongroepen – groepen die bestaan uit verschillende verbindingselementen. Denk bv aan meubels, textiel en accessoires die bewust bij elkaar gepositioneerd zijn waardoor er een harmonieus geheel ontstaat.
 • Deze spreekt een beetje voor zich – less is more
 • Versier de hoeken van je kamers met meubels of planten

Tags


Blog posts

Footer image

© 2024 Usuals

 • Apple Pay
 • Bancontact
 • Google Pay
 • Maestro
 • Mastercard
 • PayPal
 • Shop Pay
 • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.